Simpelt hårpleje bedste pleje

7 tips til god hårpleje

Feb 24, 2023Emma Bech Hansen

Tip nummer 1 – Vask med shampoo 

Vask ikke håret for ofte

Jo hyppigere du vasker dit hår, desto flere fedtstoffer vil din hovedbund producere. I hvert fald i tilfælde af, at du bruger shampoobarer, der ikke er milde og skånsomme. Hovedbunden gør op for denne ubalance, ved at skabe mere serum. Det kan derfor blive en ond spiral, hvis du ender med at vaske hår ofte med forkert shampoo, for at slippe af med det fedtede hår. 

 

Vask ikke hår for sjældent

Der har været rigtig meget fokus på ”no-poo” eller ”low-poo”, hvor man meget sjældent eller helt undgår at vaske hår. Når vi vasker håret fjerner vi snavs, sved og døde hudceller. Hvis ikke disse fjernes, kan hovedbunden generes, hvilket kan påvirke hårsækkene. 

 

Fokus på hovedbunden

Når du vasker dit hår er det faktisk primært hovedbunden du skal vaske. I virkeligheden er det hovedbunden vi vasker (og så det hår, der er i nærheden). I din hovedbund samler sig døde hudceller, sebum fra huden, forurening og snavs, samt styling-produkter.

Alt dette kan genere hårsækkene, og tilstoppede hårsække kan resultere i tyndere og skrøbeligere hårstrå og urenheder i hovedbunden. Vores shampoobar 03 er dybderensende og er skabt til at rense sved, skidt, build-up i bund på en skånsom og plejende måde.

 

Tip nummer 2 – Hvilken shampoo bruger du? 

Simpelt shampoobarer og balsambarer er lavet på ingredienser, der virker plejende og rensende. Shampoobarerne er syndet og er tilpasset hovedbunden og hårets pH-værdi. Alle shampoobarerne kan bruges af alle hårtyper – også velegnet til curly girl metoden. Du kan dog læse mere om forskellene her

Simpelt shampoobarer og simpelt balsambar

Hvordan vasker du håret? 

Bruger du en simpelt shampoobar er en anbefaling at vaske håret 2 gange. Dette er ikke nødvendigt, men vores klare anbefaling. Ved vask 2 gange bruger du nemlig mindre produkt fordelt over de 2 gange.

  1. hårvask fjerner snavs, sved og diverse styling produkter. Simpelt shampoobar vil ikke skumme ligeså meget op. Massér baren rundt cirka 7-9 gange i hovedbunden. 
  2. hårvask tilføres pleje, fugt og næring til håret. Efter få ganges cirkulering med shampoobaren i håret – 4-5 gange, vil der være masser skum i håret.

 

Det er primært hovedbunden du bør vaske med shampoo. Det er nemlig hovedbunden der bliver snavset osv., hvorfor det er dét, der skal renses med shampoo. Når du sæber hovedbunden ind i shampoo, vil shampooen faktisk gøre nok af sit job i hårets længder, når det skylles ud. 

Du kan sagtens vaske håret 1 gang, men mange oplever gode resultater ved 2x vask.  

 

Tip nummer 3  Brug balsam 

Når du vasker håret (og det bliver vådt), løfter de små skæl sig (det yderste lag af hårstrået). Når de løfter sig er det muligt at lade din shampoo rense håret. En balsam sørger for at lukke disse lag igen. Balsam sikrer at de nærende ingredienser der har været i shampooen og balsammen indkapsles og efterlader håret blødt, glat og stærkt. I glat hår reflekteres lyset bedre, og herved ser det mere glansfuldt ud.

Balsam er primært til længderne, men kan også bruges i hovedbunden. Simpelt balsambar er drøj i brug, og der skal ikke bruges meget, for at give en stor effekt.   

Har du krøller, har nogle god erfaring med kun at benytte balsam og ikke shampoo i håret.

 

Balsam som hårkur

Simpelt balsambar  kan også benyttes som hårkur. Masser baren ind i håret, og lad det sidde i nogle minutter. Skyl herefter håret godt efter med vand.

 

Simpelt shampoobar 02 velegnet til curly girl

Tip nummer 4 – Vådt hår – do’s and don’ts

Pas på med at rede håret, når det er vådt. Håret er nemlig allermest skrøbeligt, når det er vådt. Reder du det, når det er vådt, risikerer du at knække håret. 

Red i stedet håret inden du går i bad. Herved vil du rede de løse hår fra, og også få langt mindre filtret hår, når du vasker det. Læs længere nede, hvordan du bør rede dit hår, for at passe bedst på det.

Pas også på med at sætte håret op, når det er vådt – og sov ikke med vådt hår. Når du sætter det våde hår op, er der endnu større risiko for at knække hårstråene. Sover du med vådt hår, gnider det mod puden og her vil der også være risiko for at knække hårstråene. 

Simpelt hårbørste i certificeret bøgetræ

Tip nummer 5 – Hårbørste – er der forskel?

Ja, der er forskel på hårbørster. Ud over udseendet, har det faktisk betydning for håret, hvilken hårbørste du bruger. 

Alt efter hvilken hårtype du har, er der hårbørster, der passer til din hårtype. 

Generelt bør du gå efter hårbørste der ikke er lavet af plastik. Både fordi vi gerne vil undgå plastik – men også fordi det unaturlige materiale kan gøre håret statisk. Herudover er der også den fordel ved en børste af naturmaterialer, at de har en evne til at fordele hårets naturlige fedtstoffer og efterlade håret med naturlig glans. 

Se Simpelt hårbørste af bøgetræ her

 

Sådan reder du hår bedst

Når du børster håret, er det bedst at starte i spidserne. På denne måde hiver du ikke i håret hele vejen fra hovedbunden og ned. Tag fat i en lille tot hår med den ene hånd, og børst det igennem med den anden. Fortsæt til du har arbejdet dig opad, og red herefter alt håret igennem. 

Det er en fordel at rede håret inden badet, for at fjerne løse hårstrå, der blot vil efterlade håret mere filtret efter badet. 

Når du reder håret grundigt, vil du få fordelt håret naturlige serum fra hovedbunden (det er også det, der får det til at se fedtet ud). Serum beskytter og plejer faktisk håret som intet andet, og det kan derfor både beskytte håret og modvirke tørre spidser, samt give en smuk shine. 

 

Tip nummer 6 – Hårpleje-produkter

Der findes alverdens hårpleje og stylingprodukter. Nogle er mere effektfulde end andre, mens der også er stor forskel på kvaliteten og indholdet. 

 

Hårolie 

Hårolie er en nærende olie, som går ind og tilfører vitaminer, mineraler og næring til håret. Olien tilfører ligeledes glans til håret. Der findes mange hårolier med forskellige sammensætninger af olier. Der kan også være tilsat fx. silikone i hårolier, da silikone har en effektiv virkning mod “frizz”.  

Simpelt hårbørste vejledning i brug

Hvad skal du være opmærksom på med hårolie? 

Gå efter en hårolie med ægte olier og plantebaserede, koldpressede olier. Hyppigt brugte plantebaserede olier er: Arganolie, jojobaolie og kokosolie. Disse olier hår alle gode egenskaber for håret, da de indeholder vitaminer, fedtsyrer og antioxidanter. Disse egenskaber er med til at holde håret sundt og stærkt. 

Hårolie kan ekstra hårpleje – både for hår og hovedbund. Nogle hårolier kan benyttes som en hårkur, hvor olien masseres ind i hovedbund og hår, sidder i nogle timer (fx over natten), og herefter vaskes håret. 

 

Hårpudder/tørshampoo

Tørshampoo har virkelig taget fat i markedet og er en del af mange kvinders hårplejerutine. Når du bruger tørshampoo trænger pulver ind og absorberer fedtet fra hovedbunden. Dette giver mindre fedtet og lettere look, og kan tilføre en volumen i håret. 

 

Hvad bør du undgå? 

En tørshampoo på spraydåse indeholder ofte udtørrende alkoholer og aerosoler. Dette anbefaler vi, at du undgår. De udtørrende alkoholer kan tørre hovedbunden ud, og skabe ubalance i din hovedbund. Du bør dog være opmærksom på, ikke at bruge tørshampoo for ofte, og sikre at give hovedbunden en dybderens med shampobar 03 efter. Læs mere om tørshampoo her

 

Tip nummer 7 – Hårpleje indefra

Hårpleje indefra er faktisk virkelig vigtigt. Sund kost, nok søvn og afslapning hjælper på et sundt hår – du ved, det med balance i kroppen. Ligesom du måske kender fra din hud.

Hvis du er stresset, presset eller i en anden form for ubalance, kan dette påvirke både hår og hovedbund.

 

Det var mine 7 tips til god hårpleje. Du er altid velkommen til at skrive et godt tip i kommentarfeltet, hvis du vil dele ud af dine gode tips og tricksKommentarer (0)

Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!

Efterlad en kommentar

Flere artikler fra Simpelt.dk's blog

Har du set disse?

Simpelt shampoobar 01 allergy certified uden duft
Simpelt shampoobar 01 allergy certified uden duft
Simpelt shampoobar 01 allergy certified uden duft
Simpelt shampoobar 01 allergy certified uden duft emballage
Simpelt shampoobar 01 allergy certified
Simpelt shampoobar 01 uden duft
87,00 kr
Simpelt shampoobar 01
Allergicertificeret
Simpelt shampoobar 02
Simpelt shampoobar 02 duft af mandarin uden SLS
Simpelt shampoobar 02 duft af mandarin curling girl
Simpelt shampoobar 02 duft af mandarin
Simpelt shampoobar 02 duft af mandarin alle hårtyper
Simpelt shampoobar 02 duft af mandarin uden plastikfemballage
87,00 kr
Simpelt shampoobar 02
Simpelt shampoobar 03
Simpelt shampoobar 03
Simpelt shampoobar 03
Simpelt shampoobar 03
Simpelt shampoobar 03
87,00 kr
Simpelt shampoobar 03
Allergicertificeret
Simpelt balsambar 01
simpelt balsambar emballage
simpelt balsambar
Simpelt balsambar 01
Simpelt balsambar 01 uden duft
133,00 kr
Simpelt balsambar 01
Allergicertificeret
shampoobar mini allergy Certified Simpelt
Simpelt mini shampoobar 01 uden duft
Simpelt mini shampoobar 01 uden duft emballage
30,00 kr
Simpelt mini shampoobar 01
Allergicertificeret
Simpelt mini shampoobar 02
Simpelt mini shampoobar 02 emballage
Simpelt mini shampoobar 02 med duft af mandarin
30,00 kr
Simpelt mini shampoobar 02