Allergy Certified allergi certificeret shampoo simpelt shampoobar 01

Simpelt shampoobar 01 er Allergy Certified

Mar 30, 2023Emma Bech Hansen

Simpelt har som det første brand i verden, fået allergi-certifieceret shampoobarer og balsambar.

Simpelts founder, Emma, har hele livet døjet med allergi, og det var derfor vigtigt for for hende, at lave et produkt, man som allergiker kunne bruge med ro i maven. Et produkt der ikke blot er parfumefri, men som er gennemtjekket for de mest gængse allergener, hormonforstyrrende og kræftfremkaldende stoffer af en toksikolog. 

 

Hvad er Allergy Certified?

Allergy Certified er en certificeringsordning, der giver forbrugerne mulighed for nemt at kunne identificere produkter, der er blevet testet og certificeret for deres allergivenlige egenskaber

 

Hvad er hudallergi?

Hudallergi – kaldes også kontakteksem - er en allergi, du kan få, når du er i direkte hudkontakt med allergener. Allergenerne kan være fx kemiske ingredienser som parfume, formaldehyd, konserveringsmidler, hårfarve og sorte henna-tatoveringer.

På baggrund af undersøgelse af flere Europæiske lande, har cirka 20% af danmarks voksne befolkning kontaktallergi. 

 

Er allergi arveligt?

Alle kan få hudallergi. Denne form for allergi afhænger primært af, hvad du bliver udsat for, frem for hvad du arver. Jo mere man udsættes for allergenerne, jo større er risikoen. For nogle år siden blev hudallergi kun observeret hos voksne, men desværre viser nye undersøgelser, at børn begynder at få denne allergi, og undersøgelserne viser desværre også at alderen bliver lavere og lavere.

 

Hvorfor får man hudallergi?

Der findes to slags hudallergi:

  • Den ene er en irritations-reaktion. Dette ses ofte på hænder og kommer efter meget udsættelse for vand, sæbe og olie, hvor hudbarrieren er brudt og huden reagerer med eksem. Dette kan fx afhjælpes ved at forhindre hudkontakt ved at bruge handsker.

  • Den anden reaktion kaldes allergisk kontakteksem. Det kommer efter eksponering for allergener. Jo større eksponering, jo større risiko. Desværre kan vi ikke forudsige, hvem der får hudallergi. Det mest almindelige mønster er, at folk reagerer efter, at de har været udsat for det samme kemikalie i flere år. Nogle produkter såsom deodoranter og leave on-produkter giver en større eksponering end skylleprodukter som shampoo, sæbe ect. Dette skyldes, at det er på huden i længere tid, og huden derfor bliver mere udsat for allergenerne.

 

Kan man undgå at få hudallergi?

Ja, du kan forebygge at få hudallergi. Det gør du ved at undgå produkter, der indeholder allergener. Du kan finde en liste over de mest almindelige allergener her. Hvis du vil bruge parfume, kan du undgå at få parfumen på din hud og i stedet for at sprøjte den på din skjorte, hvor der ikke er hudkontakt. Herved eksponeres huden ikke, men du får stadig duften.

Du kan også kigge efter produkter, som er blevet Allergy Certified eller Asta-Allergi-mærket. Disse produkter er blevet nøje vurderet af en toksikolog, som undersøger alle ingredienser for allergener, før produkterne får lov til at bruge Allergy Certifieds logo.

 

Hvorfor vælge Allergy Certified produkter?

Allergy Certfied er et internationalt allergimærke. Det er blevet grundlagt, fordi der var behov for netop det; et internationalt mærke, som forbrugere over hele verden kan kigge efter, når de vil forebygge at få hudallergi 

Allergy Certified arbejder med sundhed, og tjekker ikke kun for allergener, men alle urenheder, kræftfremkaldende stoffer og hormonforstyrrende kemikalier.

Hudallergi (eller kontakteksem som din læge ville kalde det) er en af ​​de mest almindelige kroniske sygdomme.

 

Allergy Certified undersøger produktet

Når du ser et produkt med Allergy Certified-mærket, betyder det, at en toksikolog har gennemgået og vurderet alle stoffer i produktet for at sikre, at der er mindst mulig risiko for allergi.

Kontaktallergi er koncentrationsafhængig, så stoffets koncentration, eksponering og også stoffets renhedsgrad er altid vigtige parametre i forhold til den risikovurdering, de foretager.

Som eksempel med nikkel, er det f.eks. kendt, at selv personer med nikkelallergi kan tåle de produkter, hvis koncentration er under 1 ppm (parts per million). For stoffer som parfume, hvor der ikke er en sikker koncentration for personer, der har udviklet parfumeallergi, må stoffet IKKE være i produktet, heller ikke som en urenhed.

 

Allergi kan også skyldes urenheder i ingredienser 

Har du oplevet at reagere på et produkt, selvom der ikke umiddelbart var nogle ingredienser i, som du normalt reagerer på? Ingredienser kan have urenheder, som faktisk er dét du reagerer på. Når et produkt er Allergy Certified, er disse urenheder også undersøgt.

 

Er Simpelt shampoobar 01 allergivenlig?

Desværre er det ikke muligt at give garantier, når det kommer til hudallergi. Og derfor markedsføres shampoobaren ikke som allergivenlig, men som AllergyCertified. 

Selvom produkter med denne certificering vurderes til ikke at forårsage en allergisk reaktion, vil der være meget sjældne tilfælde, hvor en forbruger vil reagere på et kemikalie, som normalt ikke er kendt for at være allergifremkaldende. 

Det er vigtigt for Emma, forunder af Simpelt, at kommunikationen er gennemsigtig og ikke lover mere, end det kan holde. Produkterne er derfor certificeret, men der er aldrig en 100% garant.

 

Skal jeg vælge shampoobar 01, hvis jeg har sart hovedbund?

Vi vil altid anbefale, at man vælger den Allergy Certified shampoobar 01, hvis man har sart, kløende, såret-hovedbund. Hovedbunden kan få gavn af at ”få ro” med den milde shampoobar, og de plejende ingredienser den indeholder.

Simpelt shampoobar 01, shampoobar 03 og balsambar 01 er Allergy Certified - og de er både til dig, der allerede døjer med allergiske reaktioner. Men også til dig, der ønsker at forebygge dem. Kommentarer (1)

  • Ny kunde

    Bente Ingemann

Efterlad en kommentar

Flere artikler fra Simpelt.dk's blog

Har du set disse?

Simpelt shampoobar 01 allergy certified uden duft
Simpelt shampoobar 01 allergy certified uden duft
Simpelt shampoobar 01 allergy certified uden duft
Simpelt shampoobar 01 allergy certified uden duft emballage
Simpelt shampoobar 01 allergy certified
Simpelt shampoobar 01 uden duft
87,00 kr
Simpelt shampoobar 01
Allergicertificeret
Simpelt shampoobar 02
Simpelt shampoobar 02 duft af mandarin uden SLS
Simpelt shampoobar 02 duft af mandarin curling girl
Simpelt shampoobar 02 duft af mandarin
Simpelt shampoobar 02 duft af mandarin alle hårtyper
Simpelt shampoobar 02 duft af mandarin uden plastikfemballage
87,00 kr
Simpelt shampoobar 02
Simpelt shampoobar 03
Simpelt shampoobar 03
Simpelt shampoobar 03
Simpelt shampoobar 03
Simpelt shampoobar 03
87,00 kr
Simpelt shampoobar 03
Allergicertificeret
Simpelt balsambar 01
simpelt balsambar emballage
simpelt balsambar
Simpelt balsambar 01
Simpelt balsambar 01 uden duft
133,00 kr
Simpelt balsambar 01
Allergicertificeret
shampoobar mini allergy Certified Simpelt
Simpelt mini shampoobar 01 uden duft
Simpelt mini shampoobar 01 uden duft emballage
30,00 kr
Simpelt mini shampoobar 01
Allergicertificeret
Simpelt mini shampoobar 02
Simpelt mini shampoobar 02 emballage
Simpelt mini shampoobar 02 med duft af mandarin
30,00 kr
Simpelt mini shampoobar 02