Hårtype - fedtet

Hovedbunden er der talgkirtler, der producerer talg - også kaldet sebum. Dette vil over tid få håret til at se fedtet ud.

Det er ofte personer med meget fint og glat hår, der døjer med fedtet hår, da hovedbundens sebum har nemmere ved at bevæge sig ud på hårstråene og gøre håret fedtet og klasket at se på. 

Læs også vores blogindlæg om hovedbunden for at blive endnu klogere.

3 hårpleje-tips til fedtet hår

Disse 3 ting bør du være opmærksom på

Der er som sådan ikke noget galt med fedtet hår. Du får fedtet hår, fordi de naturlige olier i hovedbunden fedter håret.

Du kan benytte tørshampoo, for at lade pulveret absorbere fedtet, og få håret til at syne mindre fedtet.

Det er dog vigtigt, at du vasker håret grundigt med en dybderensende shampoobar 03, da pulveret lægger sig på hovedbunden, og kan skabe yderligere irritation ved overdrevent brug og hvis det ikke renses væk.

Vælg ligeledes hårpleje der er pH-balanceret, så du giver din hovedbund de bedste vilkår. 

Har du fedtet hår, kan det skyldes en ubalance i hovedbunden. Du kan evt. undgå sulfater, udtørrende alkoholer, parfume- og silikone-holdige produkter, for at minimere ingredienser, der kan være irriterende for hovedbunden. Læs og se video om hovedbunden her

Har du fedtet hår, er det vigtigt at få renset hovedbunden og håret igennem, når du vasker håret. Nogle oplever faktisk det fedtede hår, fordi de ikke får vasket helt i bund, når de vasker håret.

Derfor anbefaler vi, at du benytter shampoobar 03 et par gange. om måneden, for at detoxe hovedbunden. Herudover bør du vaske med shampoobar 01 eller shampoobar 02 efter følgende vaskemetode: 

  • Vask håret 1 gang med shampoobaren, og forvent ikke at det skummer meget op, men sørg for alligevel at massere rundt i hovedbunden især i de områder, du oplever det fedter.
  • Skyl herefter og vask herefter igen håret.
  • 2. vask kan du med fordel massere shampoo ind i de områder, du har fedtet hår, og brug tid på at give dig en hovedbundsmassage og massere shampooen godt ind og få masseret godt rundt i hovedbunden.

Oplever du fedtet hår, kan vi også anbefale, at du primært benytter balsambaren i hårets spidser.  

Ja, det skriver vi faktisk. Velvidende at vi sælger shampoo. Du skal selfølgelig vaske dit hår, men vi vil gerne slå et slag for kroppens naturlige mekanismer.

Kroppen skaber en helt fantastisk beskyttelse og pleje til dit hår, når den skaber sebum. Læs mere om hvorfor du ikke kun skal hade på din fedtede hovedbund