Hårtype - fedtet

Når hovedbundens talgkirtler overproducerer olie og sebum, bliver håret fedtet.

Det er ofte personer med meget fint og glat hår, der døjer med fedtet hår, da hovedbundens sebum har nemmere ved at bevæge sig ud på hårstråene og gøre håret fedtet og klasket at se på. 

3 hårpleje-tips til fedtet hår

Disse 3 ting bør du være opmærksom på

Der er som sådan ikke noget galt med fedtet hår. Du kan benytte tørshampoo, for at lade pulveret absorbere fedtet, og få håret til at syne mindre fedtet.

Det er dog vigtigt, at du vasker håret grundigt, da pulveret lægger sig på hovedbunden, og kan skabe yderligere irritation ved overdrevent brug og hvis det ikke renses væk. Vælg ligeledes hårpleje der er pH-balanceret, så du giver din hovedbund de bedste vilkår. 

Har du fedtet hår, kan det skyldes en ubalance i hovedbunden. Du kan evt. undgå sulfater, udtørrende alkoholer, parfume- og silikone-holdige produkter, for at minimere ingredienser der kan være irriterende for hovedbunden.

Har du fedtet hår, er det vigtigt at få renset hovedbunden og håret igennem, når du vasker håret. Nogle oplever faktisk det fedtede hår, fordi de ikke får vasket helt i bund, når de vasker håret.

Derfor anbefaler jeg følgende vaskemetode: 

Vask håret 1 gang med shampoobaren, og forvent ikke at det skummer meget op, men sørg for alligevel at massere rundt i hovedbunden især i de områder, du oplever det fedter.

Skyl herefter og vask herefter igen håret. 2. vask kan du med fordel massere shampoo ind i de områder, du har fedtet hår, og brug tid på at give dig en hovedbundsmassage og massere shampooen godt ind og få masseret godt rundt i hovedbunden.

Bruger du tørshampoo eller har du tykt hår, kan du med fordel vaske en ekstra gang, for at få renset hovedbunden helt. 

Oplever du fedtet hår, vil jeg også anbefale, at du primært benytter balsambaren i hårets spidser.