Sådan undgår du elektrisk hår

Sådan undgår du elektrisk hår

Jan 30, 2024Emma Bech Hansen

Sådan undgår du elektrisk hår - Hvis du gerne vil vide, hvordan man undgår elektrisk hår, er det godt at starte ud med at forstå, hvorfor du får elektrisk hår.

 

Hvorfor får man elektrisk hår?

Elektrisk hår er ofte et resultat af lav luftfugtighed, som er almindelig om vinteren. Tør luft kan fratage dit hår af dets naturlige fugt, hvilket gør det mere tilbøjeligt til at blive statisk.

Du får elektrisk hår, når der skabes friktion mellem håret og et andet objekt. Det kan være din hårbørste, et tørklæde eller lignende. Denne friktion mellem det andet objekt og håret bevirker, at elektronernes negative ladning smitter af på dit hår og efterlader det med en elektrisk ladning.

tips mod elektrisk hår 

Der opstår krus i håret, når de tørre, beskadigede lokker suger fugten til sig fra luften. Det får håret til at kruse og krølle. Det elektriske hår opstår, når håret er tørt og beskadiget og luftfugtigheden er lav. Det er derfor, at du står med et kruset hår om sommeren (når det er fugtigt i vejret), hvorimod det elektriske hår er et langt mere udbredt fænomen om vinteren.

 

Sådan undgår du elektrisk hår

Hårpleje til at undgå elektrisk hår 

 • Shampoo: Sørg for ikke at vaske hår for ofte, hvis du døjer med elektrisk hår. Dit hår har større risiko for at tørre ud, når du vasker håret, og hovedbundens naturlige olie/fedt fjernes, når du vasker håret med shampoo.

  Simpelt shampoobarer er lavet på milde vaskeaktive stoffer, og indeholder ikke skrappe udtørrende ingredienser. Se ingredienserne i Simpelt shampoobarer her.

 • Balsam: Fugt, fugt, fugt. For at mindske risikoen for elektrisk hår skal du tilføre håret fugt. Når du vasker håret bør du bruge balsam, og meget gerne lade det sidde nogle minutter, som en maske. På denne måde fugtes håret godt igennem, og der er mindre risiko for at håret bliver elektrisk, når der er vel-fugtet.

  Simpelt balsambar er spækfyldt med fugtgivende ingredienser, og vil efterlade dit hår, blødt og velplejet. 

 • Olie: Mere fugt. Hår kan ikke få fugt nok. Brug et par dråber olie i dit fugtige hår. Fordel det i spidserne. Du kan også bruge olie som en oliekur fx henover natten. Masser olie ind i hovedbund og hårets længder. Sov evt. på et håndklæde, så du ikke ødelægger dit hovedpudebetræk. Vask håret grundigt (2x shampoo) om morgenen og afslut med balsam. Har du hår der er fint, skal du sikre, at det er en olie, der ikke får dit hår til at se fedtet ud.

 

Simpelt hårbørste mod elektrisk hår

 

Andre tips mod elektrisk hår

 • Tøj: Vælg tøj (og tørklæder) af naturlige materialer. Har du en bluse på i nylon eller andre syntetiske materialer, kan det give mere elektrisk hår, når håret er i nærheden af trøjen (hvilket det jo er hele tiden). Det syntetiske materiale vil skabe ladningerne til håret. Derfor bør du vælge trøjer og tørklæder i fx bomuld, hør eller uld, hvis du døjer meget med elektrisk hår. 

 • Undgå varme-styling: Varme udtørrer håret - og du skal derfor mindske brugen af varme i styling af dit hår. Minimer brugen af glatte- og krøllejern, og brug kold luft, hvis du føntørrer dit hår.

 • Hårbørste: Ligesom med tøjet, skal du gå uden om en hårbørste i syntetiske materialer. Vælg altså plastik og nylon fra, og vælg i stedet en træbørste med træpinde eller af naturhår. Hvis du kan, overvej om du behøver at børste håret. Hårbørstningen vil - på trods af materiale - skabe friktion.

  Simpelt hårbørste er lavet af FSC-certificeret bøgetræ og naturgummi. Med den undgår du syntetiske materialer. Børsten er velegnet til vådt og tørt hår.


Kommentarer (0)

Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!

Efterlad en kommentar

Flere artikler fra Simpelt.dk's blog

Har du set disse?

Simpelt shampoobar 01 allergy certified uden duft
Simpelt shampoobar 01 allergy certified uden duft
Simpelt shampoobar 01 allergy certified uden duft
Simpelt shampoobar 01 allergy certified uden duft emballage
Simpelt shampoobar 01 allergy certified
Simpelt shampoobar 01 uden duft
87,00 kr
Simpelt shampoobar 01
Allergicertificeret
Simpelt shampoobar 02
Simpelt shampoobar 02 duft af mandarin uden SLS
Simpelt shampoobar 02 duft af mandarin curling girl
Simpelt shampoobar 02 duft af mandarin
Simpelt shampoobar 02 duft af mandarin alle hårtyper
Simpelt shampoobar 02 duft af mandarin uden plastikfemballage
87,00 kr
Simpelt shampoobar 02
Udsolgt
Simpelt shampoobar 03
Simpelt shampoobar 03
Simpelt shampoobar 03
Simpelt shampoobar 03
Simpelt shampoobar 03
87,00 kr
Simpelt shampoobar 03
Allergicertificeret
Simpelt balsambar 01
simpelt balsambar emballage
simpelt balsambar
Simpelt balsambar 01
Simpelt balsambar 01 uden duft
133,00 kr
Simpelt balsambar 01
Allergicertificeret
shampoobar mini allergy Certified Simpelt
Simpelt mini shampoobar 01 uden duft
Simpelt mini shampoobar 01 uden duft emballage
30,00 kr
Simpelt mini shampoobar 01
Allergicertificeret
Simpelt mini shampoobar 02
Simpelt mini shampoobar 02 emballage
Simpelt mini shampoobar 02 med duft af mandarin
30,00 kr
Simpelt mini shampoobar 02