Hej, og velkommen til Simpelt

Simpelt.dk blev etableret tidligt i 2019, og vores webshop så dagens lys i juli samme år.

Grundlaget for Simpelt opstod fra grundlæggeren Emmas personlige ønske om at træffe mere bevidste forbrugsvalg og reducere plastikforbruget i hverdagen.

Hendes ønske om at gøre en positiv forskel tog form, og dette ledte til etableringen af webshoppen Simpelt.dk. Målet var at tilbyde danskerne en simpel adgang til plastikfrie produkter til deres dagligdag. 

Simpelt begyndte sin rejse i en lejlighed på Amager, voksede til et opbevaringsrum og fandt til sidst en plads i et lokale midt i København. 

Ikke blot en webshop

Med udviklingen af Simpelt.dk voksede også en øget opmærksomhed på den større bevægelse og en dybere forståelse for miljø- og klimaforholdene. Simpelt handlede ikke kun om at tilbyde plastikfrie varer, men også om at uddanne, dele viden og øge forståelsen for klimakrisen.

Bliv klogere med Simpelt

Læs vores populære indlæg
Hvad er forskellen på

klima & miljø?

Lær forskellen
Hvad er

zero waste?

Lær mere her
Hvorfor skal vi mindske vores

plastik-forbrug?

Bliv klogere her

Simpelt 2.0

I 2022 indledte Simpelt en re-branding og præsenterede sig som Simpelt 2.0. Transformationen gik fra at være en forhandler af forskellige husholdningsvarer og tøj, til at udvikle vores egne hårplejeprodukter og de dertilhørende tilbehør. Emma ønskede at fokusere på at udvikle og udbrede et produkt, hun anser som vigtigt: shampoobaren.

Shampoobarer har været en del af Simpelt helt fra starten. Dette produkt adskiller sig fra det velkendte ved ikke at være flydende, men derimod fast. Shampoobaren er koncentreret og fri for vandindhold. Vand tilsættes nemt under brusebadet. Dette giver shampoobaren flere fordele.

Du kan læse endnu mere om shampoobarens fordele her.

Nøgleparametre i udviklingen

Som allergiker har jeg altid valgt allergi-certificerede plejeprodukter. Men der var ingen allergi-certificerede shampoobarer på markedet. Jeg ønskede at ændre dette. Med min sygeplejefaglige baggrund og indsigt i produktionen af plejeprodukter indså jeg også, hvor meget vores kroppe udsættes for gennem plejeprodukter. Derfor ønskede jeg at skabe produkter med simple ingredienslister og certificeringer.

I 2023 blev Simpelt shampoobar 01 og Simpelt balsambar 01 begge Allergy Certified. Læs mere om Allergi Certified her. Arbejdet med at certificere produkterne fortsætter.

Efter tre års feedback fra utallige kunder, og som bruger af shampoobarer selv, forstod jeg vigtigheden af konsistens. Det er afgørende for brugeroplevelsen, at shampoobaren har den rette fasthed. For hård, og den er svær at få til at skumme op. For blød, og den smuldrer. Begge situationer er ikke optimale for at introducere produktet til den brede befolkning.

Jeg arbejdede intensivt med min producent og testpersoner for at finde den perfekte konsistens, som Simpelt shampoobarer nu har.

Lokal produktion var vigtig for mig, da jeg bl.a. ønskede at skabe barer med så lavt et aftryk som muligt, at støtte lokalt, dansk erhvervsliv og at være tryg ved kvalitet og arbejdsforhold.

Simpelts shampoobarer og balsambar er produceret i Jylland, hvor emballagen også produceres. Læs mere om produktionen her

Udvikling af Simpelt shampoobarer

Efter at have samlet 4 års erfaringer med shampoobarer og lyttet til feedback fra vores kunder i 3 år, inkorporerede Emma disse erfaringer i udviklingen af Simpelts produkter.

Du kan læse mere om denne spændende rejse i udviklingen af vores produkter her.