Allergy Certified

Simpelt shampoobar 01, shampoobar 03 og balsambar 01 er Allergy Certified, som de første barer nogensinde.

Allergy Certified er en certificeringsordning, der giver forbrugerne mulighed for nemt at kunne identificere produkter, der er blevet testet og certificeret for deres allergivenlige egenskaber

Allergy Certfied er et internationalt allergimærke. Det er blevet grundlagt, fordi der var behov for netop det; et internationalt mærke, som forbrugere over hele verden kan kigge efter, når de vil forebygge at få hudallergi 

Allergy Certified arbejder med sundhed, og tjekker ikke kun for allergener, men alle urenheder, kræftfremkaldende stoffer og hormonforstyrrende kemikalier.

Når du ser et produkt med Allergy Certified-mærket, betyder det, at en toksikolog har gennemgået og vurderet alle stoffer i produktet for at sikre, at der er mindst mulig risiko for allergi.

Kontaktallergi er koncentrationsafhængig, så stoffets koncentration, eksponering og også stoffets renhedsgrad er altid vigtige parametre i forhold til den risikovurdering, de foretager.

Kemiluppen

Kemiluppen er en app skabt af Forbrugerrådet Tænk. De har samlet et stort register af produkter, som forbrugerne scanner med deres telefon, og herefter vurderes ud fra INCI-listen. Jo flere gange et produkt scannes, jo større chance for at det vurderes, og kommer ind i databasen og vurderingen er tilgængelig for alle. 

Kemiluppen er et vejledende redskab for forbrugeren, til lettere at forstå INCI-listen på produktet og navigere i, hvilke ingredienser der kan være problematiske - på trods af, at de er lovlige. 

 

  • A-kolben

Produktet er uden en række problematiske stoffer. Simpelt shampoobar 01, shampoobar 03 og balsambar 01 er vurderet til en A-kolbe. 
 

  • B-kolben

Produktet er fri for en række problematiske stoffer. Men det indeholder for eksempel parfume, der kan være allergifremkaldende eller stoffer, der kan belaste miljøet.

Shampoobar 02 er vurderet til en B-kolbe, grundet indholdet af æterisk olie (mandarin-duft).
 

  • C-kolben

Produktet indeholder problematiske ingredienser som for eksempel stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Stofferne er lovlige at anvende, og det enkelte produkt udgør ikke en risiko i sig selv.

FSC

Simpelt pap-emballage og hårbørste har denne certificering. FSC er verdens mest ambitiøse globale certificering til ansvarlig skovdrift og din sikkerhed for træ og papir fra veldrevne skove og andre ansvarlige kilder. De arbejder både for natur og menneskers vilkår i verdens skovområder. 

FSC er bakket op af både oprindelige folk, miljøorganisationer, skovejere og andre med interesse for skovbrug i hele verden. Målet er, at de sammen med virksomheder, sociale organisationer og miljøorganisationer skaber en bedre fremtid for verdens skovområder.

Cradle to Cradle

Simpelts pap-emballager er certificeret både med FSC og Cradle to Cradle.

Cradle to Cradle Certified® er en internationalt anerkendt, tredjepartsverificeret produktcertificering målrettet den cirkulære økonomi. Ordningen er designet til at kunne bruges som et effektivt værktøj til at handle på den grønne omstilling, udvikle nye produkter og forretningsmodeller og skabe nyttige samarbejder i hele værdikæden.

RSPO-certificeret palmeolie

RSPO er en certificering for palmeolie. Palmeolie findes i alt fra fødevarer til kosmetik eller maling. Palmeolie er et billigt fedtstof, der kommer fra oliepalmer. Det findes i alt fra chokolade til stearin, sæber og margarine.

Palmeolie bliver primært produceret i områder med regnskov. Læs mere om dyrkningen og problemstillingerne hertil. 

Certificeringen foretages af et certificeringsorgan, der er uafhængigt af RSPO. Dette certificeringsorgan skal kunne dokumentere, at det er akkrediteret af et nationalt eller internationalt organ (ISO 17021: 2006 standarder). 

Der er palmeolie i mange produkter - også i shampoobarer. I Simpelt shampoobarer findes der RSPO-certificeret palmeolie i ingredienserne "Cetearyl alcohol" og "Cocomidopropyl betaine".

Ceteraryl alcohol er fedtalkoholer baseret på mættede fedtsyrer fra kokos og RSPO-certificeret palmeolie. Giver konsistens og fasthed.

Cocomidopropyl betaine er et tensid der vasker rent uafhængigt af vandets hårdhed. Udvundet af RSPO-certificeret palmeolie.

Vi har udvalgt ingredienser der giver shampoobaren den rette konsistens og virkning, men også vægtet RSPO-certificeringen af begge ingredienser højt.

Vi ønsker ikke at skjule indholdet i shampoobarerne, tværtimod ønsker vi, at være meget tydelige omkring, hvad de indeholder. På den måde kan du som forbruger træffe et informeret valg.