Ikke bare emballage

Simpelts udvalg af produkter er skabt med en målsætning om at bryde med det almindelige.

I en verden, hvor shampoo i årevis har været synonymt med plastikflasker fyldt med flydende indhold, ønsker vi hos Simpelt at udfordre denne norm ved at trække inspiration fra en tid, hvor plastik ikke var dominerende.

Læs vores indlæg om, hvorfor vi skal mindske vores plastikforbrug her

Vores fantastiske shampoo- og balsambarer er faste produkter, der eliminerer behovet for unødvendig plastikemballage.

I artiklen "Bliver din hårvask grønnere af en shampoo-bar?" fra Samvirke.dk siger Lektor Stig Irving Olsen at "»Emballagen bidrager meget i den samlede klimabelastning, og det gælder især fremstillingen af plastflaskerne til flydende sæbe og shampoo. Blandt andet derfor er den faste sæbe, hvor der ofte bruges papir- eller papemballage, mindre klimabelastende«.

Samtidig med, at papir- og papindpakningen udleder mindre CO2, bruges der også mindre indpakning til den faste sæbe, fordi den er mere koncentreret og dermed holder længere."

Hvorfor overhovedet emballage, spørger du?

Som udgangspunkt kunne vores barer faktisk klare sig uden emballage. Ikke desto mindre har vi valgt at pakke dem omhyggeligt i papæsker. Hvorfor, kan du spørge? For at du som kunde, får det bedste produkt.

Hvilken betydning har emballage?

Certificeret emballage

Vores shampoo- og balsambarer er indpakket i FSC-certificeret og Cradle to Cradle-certificeret pap.

Dansk trykkeri

Disse papæsker bliver fremstillet og trykt i Danmark hos et af landets mest anerkendte bæredygtige trykkerier. Virksomheden er familieejet og har en stolt 70-årig historie.

Trykkeriet engagerer sig i bæredygtighed på tværs af deres virksomhed, fra selve trykkeriet til brugen af elektriske lastbiler og initiativer om biodiversitet på fabrikkens tag, der fungerer som en grøn oase.

De har imponerende certificeringer såsom Svanemærket, FSC-certificering, ISO 14001 miljøcertificering samt ISO 9001 kvalitetscertificering.

Hvorfor pap?

Naturlige egenskaber

Naturlige egenskaber

Paps naturlige egenskaber og genanvendelige karakter gør det til en ideel ressource, der passer perfekt ind i Simpelts bestræbelser på at beskytte miljøet og fremme en cirkulær økonomi.
Certificeret produktion

Certificeret produktion

Pap er fremstillet af træmasse - en fornybar ressource, der kan dyrkes og høstes med omhu - bl.a. med FSC-certificerede produkter. 
Genanvendelse

Genanvendelse

Når papirprodukter som emballage er blevet brugt, kan det indsamles, genanvendes og omdannes til nye produkter. Danmark er kendt for at have en høj genanvendelsesrate for papir og pap på omkring 80-90%.

Vores produkter er skabt med nøje overvejelse og omhu, og derfor skal de naturligvis også indpakkes i overensstemmelse med de samme værdier. 

Vi er stolte over, at både produktionen af vores shampoo- og balsambarer samt emballagen finder sted her i Danmark.