Hårtype - kombineret

Har du kombineret hår? Tendens til fedtet hovedbund og tørre spidser? 

Dette er et meget udbredt problem, og der er heldigvis råd at hente. Med denne hårproblematik skal du især huske på, at så snart dit hår er vokset ud af hårcellen, er det dødt materiale. Jo længere det kommer fra hovedbunden og dens naturlige olier, jo større tendens til at få tørre spidser. 

3 hårpleje-tips til tykt hår

Disse 3 ting bør du være opmærksom på

Du skal være opmærksom på, at du ikke skal vaske hår for ofte, men bestem heller ikke for sjældent. Det er vigtigt, at din hovedbund renses grundigt, og ikke blot får ophobet hårprodukter, skidt og snavs. Sørg bl.a. for ikke at bruge tørshampoo for mange dage, da det lukker hovedbunden til, og kan gøre problemet større. 

Du skal være opmærksom på, at en stor del af din hårpleje også kommer indefra - lige meget hvor irriterende det ellers lyder, så er det sandheden. Sørg derfor for at få drukket nok vand, spise varieret og vitaminholdigt. 

Et godt tip er at rede håret godt igennem fra hovedbunden og ud i længderne. De naturlige olier der dannes i hovedbunden, trækkes med børsten ned i spidserne, som får gavn af denne helt naturlige pleje fra din egen krop. Håret vil ikke synes mere fedtet, men glasfuldt.

Undgå at vaske dine spidser med shampoo og din hovedbund med balsam. Vask med shampoo slider på dine - i forvejen slidte og tørre spidser. Shampoo i hovedbunden er til gengæld vigtig (husk 2x hårvask), da det får renset ud i din hovedbund, og sikrer at der ikke ophobes unødig fedt, snavs og skidt, der får dit hår til at syne fedtet.  

Balsambaren er vigtig for dine tørre spidser, da det er det, der plejer, fugter og virkelig giver håret næring. Husk på, at hårets længder et dødt hår, og det har altså enormt nemt ved at blive tørt, hvis det ikke plejes. Ved tendens til fedtet hovedbund, er balsam i hovedbunden unødvendigt. Balsammen indeholder plejende olier, som vil tynge håret i hovedbunden, og det vil synes fedtet hurtigere (især hvis du har fint hår og høj porøsitet). 

Vask håret 2 gange med shampoo. Fokuser på hovedbunden og sørg for at få masseret godt med fingerspidserne. På den måde sikrer du, at du får renset hovedbunden ordentligt.

Herefter skal du dræne hårets længder for vand, så godt du kan. Masser så balsambaren ind i håret længder, og kør fingrene igennem det imens. Lad balsammen sidde i nogle minutter, og skyl herefter grundigt.