Hårtype - fint

Fint hår er ikke det samme som tyndt hår. Har du fint hår refereres der til selve hårstråets tykkelse. Har du tyndt hår, handler det om mængden af hårstrå du har på hovedet. 

Har du fint hår, oplever du sikkert ofte, at du nemt kan style og sætte håret, men at det også let falder sammen, bliver fladt og kedeligt. 

3 hårpleje-tips til fint hår

Disse 3 ting bør du være opmærksom på

Lad dit hår lufttørre cirka 5-10 min. Før du reder håret. Vådt hår er skrøbeligt, og hvis det får lov at lufttørre en smule inden du børster, er risikoen for at ødelægge håret større.

Brug hårbørsten til at massere hovedbunden, og lade de naturlige olier fra hovedbunden komme ud i hele hårstrået. Dette vil gøre håret stærkere og mere glansfuldt. 

Har du fint hår bør du vælge hårpleje der ikke tynger håret, og samtidig giver fugt.

Med fint hår kan du godt bruge balsam i både hovedbund og spidser, dog skal du være opmærksom på, ikke at bruge for meget balsam i hovedbunden. Nogle hårolier kan fx få dit fine hår til at syne fedtet og tungt.

Har du fint eller kort hår, er det oftere enkelt at benytte en shampoobar, da håret ret hurtigt skummer op med baren. Det er dog en rigtig god idé at vaske håret 2 gange, så du får renset hovedbunden helt igennem. 

 

Har du fint hår, kan du være én af dem, der oplever fedtet hår. Læs mere om dette her

Har du fint hår, kan du med fordel fordele balsambaren i håret, da det samler hårstående, og gør det mindre fuzzy.

Ligeledes er balsam en fordel, hvis du døjer med elektrisk hår. Du bør dog være opmærksom på mængden (ikke for meget), der påføres i hovedbunden.