Hårtype - skæl eller tør hovedbund

Faktisk bliver tør hovedbund og skæl ofte forvekslet. Mange med tør hovedbund tror, at de har skæl, og behandler det derfor forkert. 

Læs endnu mere om hovedbunden i vores blogindlæg

Hvad er skæl?

Har du skæl vil du have gullige/hvidlige flager, der nærmest er klistret og sidder om hårstrået. Det vil ikke i samme grad drysse. Skæl kan skyldes en svamp, eksem eller psoriasis.

Skæl fra svamp er hyppigst forekommende, og det kan skyldes, at man ikke vasker håret ofte nok, at man går for meget med hue/kasket, eller har tykt hår, der gør det svært for hovedbunden at ånde. Skæl kan både være genetisk men kan også skyldes ubalance grundet hårplejeprodukter eller for sjælden hårvask. 

Læs endnu mere om skæl i hovedbunden her

Hvad er tør hovedbund?

Har du tør hovedbund vil du have hvidlige/grålige flager af hud, der kan drysse fra hovedbunden. Tør hovedbund kan forårsage kløe og irritation.

Tør hovedbund kan skyldes forkert hårpleje, der udtørrer din hovedbund, hvis du vasker dit hår for ofte (med for skrap shampoo) eller fx overdrevent brug af udtørrende produkter såsom tørshampoo eller hårlak. 

Læs endnu mere om tør hovedbund her

3 hårpleje-tips til skæl/tør hovedbund

Disse 3 ting bør du være opmærksom på

Tør hovedbund: Har du tør hovedbund bør du finde hårpleje der har fugtgivende og plejende ingredienser, og er pH-reguleret, så hovedbunden kan komme i balance.

Skæl: Pas på med skrappe ingredienser, da din hovedbund er i ubalance. Nogle skæl-shampooer kan nok fjerne skæl, men skaber også mere ubalance i hovedbunden. 

For begge hovedbundsproblemer gælder det, at du ikke bør bruge skarpe redskaber i hovedbunden, og vælge en blid hårbørste.

Vær herudover også opmærksom på, ikke at udsætte hovedbunden for meget varme både i bad og ved føntørring. 

Hvis du har svære skæl-problemer, anbefaler vi, at du besøger din læge og søger vejledning. 

Alle Simpelts shampoobarer har gode egenskaber ift. hovedbundsproblemer. Deres pH-værdi er tilpasset, de er spækket med plejende og fugtgivende ingredienser og de er uden udtørrende alkoholer og SLS.

Har du hovedbundsproblemer, kan det også være en fordel at mindske brugen af parfumerede produkter. Simpelt shampoobar 01 og som tilføjelse shampoobar 03, som begge er Allergy Certified, og er helt uden parfume og andre allergener.

Når du bruger shampoobarerne med hovedbundsproblemer, bør du vaske af 2 omgange for at sikre, at du får vasket håret korrekt og i bund.

Hvis du vasker hår meget sjældent, kan du overveje at vaske håret oftere, og se om det har en effekt.